В литературата, адресирана за нови родители, се говори за възпитание предимно

...
В литературата, адресирана за нови родители, се говори за възпитание предимно
Коментари Харесай

8 правила за възпитание на близнаци, които не бива да игнорираме

В литературата, адресирана за нови родители, се приказва за образование най-вече на едно дете, а ако в фамилията има повече деца, се допуска, че те са на друга възраст. Раждането на близнаци обаче изисква освен количествени промени в планувания бюджет, само че и качествено друг метод във възпитанието.

Психологът Мария Баулина споделя за значимите нюанси, които е належащо да отчитаме при развъждането на близнаци пред letidor.ru.

Строг режим

Ако с едно дете можете да си позволите да не мислите за прецизни написания и да се преценявате с естествения темп на детето, то на майката и бащата на близнаци им се постанова да опитват с разнообразни режими.

За някои родители е най-удобно децата да се хранят и къпят по едно и също време, други – едно по едно. За спането - доста възрастни изначало се оплакват, че децата не спят по едно и също време, само че с времето им се отдава да ги приведат под „ общ знаменател “.

Уменията и навиците, които те придобият в първата година от живота, след време ще бъдат изключително скъпи от позиция на грижите за тях - когато проходят и стартират да се движат в противоположни направления, когато желаят разнообразни ястия за обяд и така нататък

Здравословен нарцисизъм

Да бъдат непрекъснато дружно, да играят с общи играчки и да виждат пред себе си непрекъснато свое копие е мъчно - истинско изпитание. Липсата на персонално пространство усложнява развиването на характерността и води до образуване на „ ние “ мислене, вместо „ аз “.

Родителите е хубаво да помислят за това, че у детето са разнообразни освен персоналните движимости, само че и методите на държание и разрастващите занимания.

Например, когато едното дете отива на посетители на баба, другото избира да е с тате на автомивка.

При общуването с близнаци е значимо да се акцентират разликите в техния характер и темперамент. Бихте могли да похвалите едното дете за бързината на реакциите, примерно, а другото – за отговорността при взимане на решения.

Продължава на страницата на

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР